Overslaan en ga direct naar de inhoud

Reistip: In dit Italiaanse paleis kun je overnachten

Palazzo Santa Croce in Italië.
Palazzo Santa Croce in Italië.

Villa’s om bij weg te dromen, wie is er niet dol op? Vandaag lichten we het ossenbloedrode Palazzo Santa Croce in Italië uit.

Op vakantie met de hele familie of een groep vrienden hoeft niet per se te betekenen dat er een vakantiehuisje in een park moet worden geboekt. Wij geven op Residence een selectie gemaakt van villa’s, verspreid over de hele wereld, die ook geschikt zijn voor meerdere personen. In deze exclusieve villa's kunt u ook in uw 'vakantie thuis' volop genieten van design.

Positano
Tegen de steile rotsen van Positano aan de Amalfikust verrijst het ossenbloedrode Palazzo Santa Croce. Het 17de eeuwse paleis, dat in een terrasvorm is gebouwd, is de blikvanger van de kust. Het heeft een schitterend barok interieur met onder andere antieke wandtapijten die het leven van Alexander de Grote weergeven, en wanden vol schilderijen en gravures.

Een kamer in Palazzo Santa Croce in Italië.
Een kamer in Palazzo Santa Croce in Italië.
Het uitzicht.
Het uitzicht.

Ook is er een klein binnenzwembad dat is betegeld met plaatselijk vervaardigd majolica glazuur, en een antieke keuken. De vijf slaapkamers zijn allen gedecoreerd met prachtige fresco’s en hebben elk een eigen badkamer.
Alle kamers hebben schitterende uitzichten op de baai van Positano. Zo ook de woon- en eetkamer, waar imposante openhaarden staan. Op zonnige dagen wordt het ontbijt op het terras geserveerd, met eveneens indrukwekkende vergezichten.

Het palazzo is onderdeel van hotel Il San Pietro di Positano, waardoor je ook toegang hebt tot het stenen privé strand.

Hier boek je de reis

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top