Overslaan en ga direct naar de inhoud

Mix and match: interieurstijlen


Een gemixed interieur is ideaal wanneer jeje interieur persoonlijkheid en karakter wilt geven. Doordachte combinaties in het interieur komen soms te gemaakt en niet toegankelijk over. Denk aan het 'showroom-effect', dat je ten allen tijde wilt voorkomen. Maak je huis een plaats waar je je prettig voelt, door te mixen met stijlen. Een aantal tips!

Bekijk ook don'ts bij het inrichten van een interieur.

Combineer klassiek met modern


Moderne meubels passen vaak goed in een vintage interieur. Hoewel je misschien niet snel kiest voor een moderne sofa als je interieur voornamelijk bestaat uit klassieke elementen, doet het vaak wonderen. Zo gaat de moderne sofa op de linkerfoto, die geïnspireerd is op de mid century-stijl, goed samen met de marmeren schoorsteenmantel en klassieke spiegel. De rotan bijzettafel, zebra vloerkleed en het bohemien sierkussen maken het geheel hedendaags en speels. Ook op de rechterfoto worden verschillende stijlen gecombineerd. De betonnen muren creëren een hedendaagse industriële look, deze wordt aangevuld met een moderne lichtkleurige sofa en hoogpolig vloerkleed.




Durf te werken met contrasterende kleuren


Interior designer Julie Hillman creëerde een hide-away voor haar gezin. Het landhuis ademt rust en comfort, maar bevat een aantal blikvangers en scherpe contrasten. Hillman kiest voor een warm neutraal kleurenpalet en vult deze aan met verschillende texturen. De Gustaviaanse fauteuils zijn bekleedt met linnen bekleding, waardoor de fauteuils een jonge uitstraling krijgen. Ook gaan de fauteuils door de linnen bekleding goed samen met de moderne ellipsvormige bank Serpentine van Vladimir Kagan. De lichte tinten staan in schil contrast met de vintage salontafel en de grote Afrikaanse sculptuur.



Mix verschillende materialen


Marius Haverkamp, een Nederlandse interior designer creëerde met zijn vrouw Emily een soft industrieel interieurwalhalla in hartje Jordaan (links). De bakstenen muur wordt gecombineerd met een betonnen vloer, waardoor een industriële look ontstaat. Toch bevat dit interieur naast robuuste materialen, ook een aantal opvallende elementen, zoals de klassieke kroonluchter en kandelaars. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het hele huis. Rechts: een Marokkaanse slaapkamer met Parijse touch. Marokkaanse tegels worden gecombineerd met traditionele vloerkleden en gordijnen. De sierlijke kroonluchter en Franse poster uit de jaren ’20 zijn onverwachte elementen die het geheel uniek maken.




Combineer verschillende soorten kunst


Hang verschillende stijlen van kunstwerken bij elkaar en creëer een levendig geheel. Abstracte kunst, portretten, geometrische patronen en gekleurde vlakken; alles gaat samen. De verschillende kunstwerken zijn allemaal omlijst, waardoor ze wel iets met elkaar gemeen hebben. Meer over kunst in huis. In beide interieurs dient een gekleurde bank als blikvanger en worden zowel moderne als klassieke accessoires en meubels gebruikt.




Beelden: decorpad.com, housandgarden.co.uk, adorable-home.com, domainehome.com, juliehillman.com, yatzer.com
Bron: mydomaine.com

Meer tips op Residence.nl
- Klein appartement inrichten
- 5 tips voor een Scandinavisch interieur

Back to top