Overslaan en ga direct naar de inhoud

Klein appartement inrichten


Tip 1: Een goede binnenkomer


De hal is een essentiële ruimte, waar je je bezoek als eerst ontvangt. Het is als het ware een visitekaartje. Nu heb je waarschijnlijk bij binnenkomst van een klein appartement niet veel ruimte. Toch kun je met een blikvanger als een mooi dressoir, een console of een fraaie schoenenkast een goede eerste indruk creëren. Meer tips voor de hal.
Tip 2: Ga voor een contrastrijk interieur


Als je maar twee kamers hebt, is het belangrijk om in beide kamers een andere esthetiek te creëren. Vloeien de kleuren, vormen en materialen in elkaar over, dan benadruk je de verschillende ruimtes niet goed. Het appartement zal op deze manier kleiner voelen. Je kunt contrast creëren door met verschillende kleuren te werken, felle en ingetogen kleuren. Ook kun je onderscheid maken door met verschillende soorten prints te werken, maar kleur is de makkelijkste en meest impactvolle manier om contrast te introduceren.
Tip 3: Richt de leefkeuken efficiënt in


De meeste kleine appartementen zijn niet gezegend met een aparte eetkamer. Het is daarom belangrijk dat je de keuken en de eethoek efficiënt inricht. Ben je met zijn tweeën? Dan is een smalle rechthoekige, lange tafel handig die je tegen een muur aan kan zetten. Wanneer je eters krijgt, kun je de tafel nog opschuiven, waardoor er meer personen aan de tafel kunnen. Tip: houd inklapbare stoelen achter de hand in plaats van gewone stoelen. Dit neemt veel minder ruimte in beslag. Een kleine keuken en eetruimte hoeft niet te betekenen dat onverwachte diners of brunches einde verhaal zijn!
Tip 4: Gebruik onverwachte accessoires en meubels


Hoewel de ruimte misschien beperkt is, het interieur hoeft dit niet te zijn. Pak daarom uit met accessoires die voor een warme sfeer zorgen, zoals plaids, vloerkleden en sierkussens. Daarnaast werkt het goed als het interieur een blikvanger bevat, zoals een eigen bar op wielen.
Tip 5: Creëer een afscheiding


Geen aparte slaapkamer? Het is niet altijd fijn om het bed in zicht te hebben. Scheid daarom ruimte in twee gedeeltes, zodat het woon- en slaapgedeelte van elkaar gescheiden zijn. Dit kan door middel van licht doorschijnende gordijnen (tip: kant gordijn), een aantal kamerschermen, een grote open kast of een galeriewand. Deze tip kan natuurlijk ook toegepast worden tussen het eetgedeelte en de woonkamer.

Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer.
Bron: domainehome.com
Beelden: azlifeandstyle.com, domainehome.com, etsy.com, myscandinavianhome.com, laceandtea.com, vtwonen.nl, decoratingyoursmallspace.com, Pinterest.com

Back to top