Overslaan en ga direct naar de inhoud

10 keer inspiratie voor je eetkamer

Oranje eetkamer en oranje behang.
De eetkamer met het oranje aapjesbehang van Cole & Son door interieurontwerpster Caroline Lanser van Cranius Creative Concepts. Foto: Peter Baas.

Bijzondere momenten ontstaan in de eetkamer. Hoog tijd dus om inspiratie op te doen voor jouw speciale plek in huis.

1. Een zeventiende-eeuwse palazzo in Palermo

Jurist Dario Longo werd verliefd op een fresco in de eetkamer van dit zeventiende-eeuwse palazzo in Palermo. Nadat hij het had gekocht, kwamen er nog veel meer verborgen schatten tevoorschijn. Hij kocht de koperen stoelen bij Rockett St George in Londen. Boven de Tulip tafel van Eero Saarinen voor Knoll hangt de Tube Chandelier van Michael Anastassiades.

Eetkamer Palermo
Fotografie Alessandra Ianniello/Living Inside | Tekst Sara dal Zotto | Tekstbewerking Sylvia Emonts

2. Stadsappartement in Berlijn

De deuren met messing lijsten en het tafelblad in dit appartement in Berlijn zijn afkomstig uit een failliete herenmodezaak in Berlijn. Het stoeltje komt uit de Berlijnse opera.

De deuren met messing lijsten en het tafelblad zijn afkomstig uit een failliete herenmodezaak in Berlijn. Het stoeltje komt uit de Berlijnse opera.
Fotografie Helenio Barbetta | Tekst Sylvia Emonts

3. Dineren in Portugal

De dinertafel in dit appartement in Lissabon is het Zion-model van Moooi. De stoelen zijn van Guvi en de hanglampen zijn ontworpen door Bert Frank in opdracht van Massina.

Eetkamer in Portugal
Interieurdesigner: Laurence Beysecker / Maison Amarande | Architect Pedro Carrilho | Fotograaf: Francisco Nogueira | Tekst: Roel Janssen

4. Loft in New York

Een doek van Albert Emiel slingert over de wand door de eetkamer in dit loft in New York. Gabriel Hendifar ontwierp de geperforeerde luiken. De eettafel en de lamp zijn ontwerpen van Apparatus. De vintage stoelen dateren uit de jaren zeventig.

Loft in New York
Fotografie: Manolo Yllera / Photofoyer / Tekstbewerking: Sylvia Emonts

5. Als god in Frankrijk

Cyril de Commarque erfde het kasteel dat al meer dan acht eeuwen familiebezit is. Hij maakte er een levend kunstwerk van. In de traditionele eetkamer zijn de muren bekleed met gerecycled plastic. De rode kroonluchter is van Jacopo Foggini.

Woonkamer in Frankrijk
Productie Paola Moretti | Fotografi e Tom Mannion/Living Inside | Tekst Yves Marbrier en Paola Moretti | Tekstbewerking Sylvia Emonts

6. Zuid-Toscaanse woning

De verbouwing van een achttiende-eeuwse ruïne in Zuid-Toscane duurde twee jaar, maar toen had een echtpaar uit Amsterdam de plek van hun dromen. Aan de antieke eettafel, kan voor tien mensen gedekt worden. De fauteuil is antiek, het Toeareg-vloerkleed komt Marokko.

Eetkamer in Toscane
Fotografie: Jakob van Vliet / Tekst: Paola van Dam

7. Binnenkijken in een tropisch stadshuis

Om de lange houten tafel in de eetkamer, die afkomstig is uit een oud klooster, staan vintage Leggera-stoelen van Gio Ponti. Aan het plafond Noord-Europese lampen uit de jaren vijftig. Dit is het prachtige tropische stadshuis van Roberta Paolucci en Paolo Giacomelli in Rome.

Keuken in tropisch huis
Fotografie: Helenio Barbetta/Living Inside / Tekst en styling: Chiara dal Canto / Tekstbewerking: Natasja Admiraal

8. De woning van Angela Missoni

Eetkamer in het huis van Angela Missoni. Rond de tafel van Jorge Pardo uit 2005 staan vintage stoelen. Het schilderij is van Carla Accardi.

Eetkamer in Italië
Fotografie: Fabrizio Cicconi / Living Inside | Tekst: Marzia Nicolini | Tekstbewerking: Sylvia Emonts

9. Brits huis

De eetkamer met hanglampen van Dimore Studio. De stoelen zijn van Romeo Rega en werden met een nieuwe stof bekleed. Het kamerscherm in dit Britse huis is Venetiaans.

Eetkamer in Londen
Fotografie: Paul Raeside/Living Inside Tekst: Paola van Dam

10. Milaanse parel

Dit is de eetkamer in het huis van Hanne. Zij kocht dit Italiaanse huis van kunstschilder Emilio Tadini. Het plafond is geïnspireerd door Villa Necchi Campiglio van architect Piero Portaluppi. De modulaire tafel is, net als de dubbele deur en de Mobile hanglamp, een eigen ontwerp. De vintage stoelen zijn van Willy Rizzo. Het vintage kamerscherm met spiegels is van Antonia Astori.

Woonkamer in Milaan
Fotografie Helenio Barbetta/Living Inside | Tekst Paola van Dam en Marzia Nicolini

INSPIRATIE

Back to top