Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze series over design en interieur moet je gezien hebben

The World's Most Amazing Vacation Rentals.
The World's Most Amazing Vacation Rentals.

Streamingdiensten staan vol met prachtige series en films voor interieurliefhebbers, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan helpt de redactie van Residence je graag met nieuwe tips.

Abstract: The Art of Design
In Abstract: The Art of Design wordt iedere aflevering een andere kunstenaar geportretteerd. Zo reizen we in het tweede seizoen af naar IJsland, de plek waar kunstenaar Olafur Eliasson jaren vakantie vierde met zijn vader en geïnspireerd raakt door een waterval. Die inspiratie gebruikt hij voor installaties met water nabij de Brooklyn Bridge in New York en Versailles. Zijn verhaal, en dat van tal van anderen, is te zien in Abstract: The Art of Design.

Abstract: The Art of Design is te zien op Netflix

Amazing Interiors
Amazing Interiors is een Amerikaanse serie van één seizoen, waarbij er wordt gericht op huizen met een buitengewoon interieur. Ook zitten er verassingen in de huizen en tuinen. Zo zal je een groot aquarium in een huis vinden of zelfs een achtbaan in de tuin. 

Amazing Interiors is te zien op Netflix

Blown Away
In het Canadese Blown Away draait het allemaal om de kunst van het glasblazen. Tien professionele glasblazers gaan de strijd met elkaar aan om de beste van Canada te worden. Twee seizoenen staan er inmiddels op Netflix en iedere aflevering moeten ze iets anders maken. Van stripfiguren tot kunstwerken om naar te kijken tijdens een diner. Weggeblazen word je zeker in dit spannende spelprogramma.  

Blown Away is te zien op Netflix

Caribbean Life
Bij Ik Vertrek raakt Nederland niet uitgepraat over ‘De Scheetjes’ die afreizen naar Bonaire om een mini adventure golfbaan te starten. Inmiddels is de helft van het gezelschap huiswaarts gekeerd, maar genieten was het wel. TLC zendt Caribbean Life uit, een soortgelijk programma. Dat richt zich echter alleen op stellen die besloten hebben om in het Caribisch gebied te gaan wonen.

Caribbean Life is te zien op Discovery Plus

Dream Home Makeover
In Dream Home Makeover helpen Shea en Syd van Studio McGee Amerikanen bij het inrichten van hun droomhuis. Ze zorgen ervoor dat stijlen van echtparen samen komen. Extra leuk: in het tweede seizoen zit een festive uitzending vol inspiratie voor de feestdagen.  

Dream Home Makeover is te zien op Netflix

Halston
Nadat Jackie Kennedy een van zijn hoeden in het openbaar droeg, werd de Amerikaanse modeontwerper Roy Halston Frowick in een klap wereldberoemd. Over zijn kleurrijke leven is de Netflix-serie Halston gemaakt. Een serie vol uitbundige interieurs, extravagante persoonlijkheden en bijzondere kleding. 

Halston is te zien op Netflix

If Walls Could Talk
Waar wij Paul Rem als 's lands kunsthistoricus en conservator van een kasteel hebben, heeft het Verenigd Koninkrijk Lucy Worsley. Ze is historicus, programmamaker en conservator van Historic Royal Palaces. Voor de BBC maakte ze in 2011 de vierdelige serie If Walls Could Talk waarin ze de geschiedenis van verschillende ruimtes onderzoekt. Zo komt ze erachter dat in Britse kastelen de slaapkamer niet gebruikt werd om in te slapen, maar puur werd gebruikt als statussymbool. 

If Walls Could Talk is te zien op YouTube

Interior Design Masters
Met Interior Design Masters blijft de spanning in de serie zitten, doordat Alen Car, samen met Michelle Ogundehin en Fearne Cotton strijden voor een topcontract bij een luxehotel in Londen. Ondertussen moeten de interieurontwerpers diverse ruimtes verbouwen.  

Interior Design Masters is te zien op Netflix

Instant Hotel
In de Australische reality-televisieserie Instant Hotel worden huiseigenaren gevolgd, terwijl ze hun huis omtoveren in een hotel. Ze worden individueel door elkaar beoordeeld. De huiseigenaar die de hoogste score heeft, is de winnaar. De serie bestaat uit twee seizoenen en heeft achttien afleveringen.  

Instant Hotel is te zien op Netflix

Kopen zonder kijken
In woonprogramma Kopen zonder kijken van Martijn Krabbé gaan acht stellen op zoek naar hun toplocatie in de oververhitte woningmarkt. De stellen laten Krabbé de woning uitzoeken, kopen én verbouwen.

Kopen Zonder Kijken is te zien op Videoland

L'agence l'immobilier de luxe en famille
Alles draait om het verkopen van de meest luxe huizen in de Franse serie L'agence l'immobilier de luxe en famille. De familie Kretz helpt de meest vermogende Franse mensen aan een nieuw huis in binnen- en buitenland. Dat doen ze vanuit hun prachtige huizen, met enorm veel passie. 

L'agence l'immobilier de luxe en famille is te zien op Netflix

Million Dollar Listing Los Angeles: Josh & Josh
In Million Dollar Listing volgen we makelaars uit de hele wereld. Nieuw is de spin-off Million Dollar Listing Los Angeles: Josh & Josh. Daarin draait het om Josh Flagg en Josh Altman, vrienden en concurrenten van elkaar.

Million Dollar Listing Los Angeles: Josh & Josh is te zien op Hayu

Motel Makeover
April Brown en Sarah Sklash zijn sinds 2016 de trotse eigenaar van The June, een motel in Amerika dat ze helemaal zelf hebben opgebouwd. Hun avontuur is vanaf 25 augustus te zien in Motel Makeover op Netflix. 

Motel Makeover is te zien op Netflix

Real Estate Wars
Makelaars gaan de strijd met elkaar aan in het Hayu-programma Real Estate Wars. Het draait allemaal om Sypro Kemble en John McMonigle die we volgen tijdens het verkopen van panden in Orange County, Amerika.

Real Estate Wars is te zien op Hayu

Roofkunst
Nederlandse en buitenlandse musea hebben tal van objecten waarvan de herkomst discutabel is. Dat is precies waar Roofkunst over gaat, een serie die Erik Dijkstra heeft gemaakt voor BNNVARA. Erik reist in de tweede aflevering af naar België. In het pas geopende Afrika Museum in Tervuren kun je het Luba-masker bewonderen. Een masker dat Belgische militairen tijdens de koloniale overheersing in Congo hebben gestolen. De inwoners van Lulu, waar het masker oorspronkelijk vandaan komt, willen het maar wat graag terug. Maar hoe moeilijk is die strijd?

Roofkunst is te zien op NPO Start 

Stay Here
Stay Here is een Amerikaanse show die zich richt op het verbeteren van een tijdelijke huurwoning, zodat dit uiteindelijk een winstgevende opbrengst zal zijn. In de serie zie je designer Genieve Gorder samenwerken met Peter Lorimer, een vastgoed expert is. 

Stay Here is te zien op Netflix

Tiny House Nation
In de Amerikaanse realityserie Tiny House Nation reizen renovatie-experts John Weisbarth en Zack Giffin vijf seizoenen lang het hele land door. Ze helpen gezinnen met het ombouwen van hun kleine huizen.  

Tiny House Nation is te zien op Netflix

The World's Most Amazing Vacation Rental
In The World's Most Amazing Vacation Rentals reizen makelaar Luis D. Ortiz en Instagram beroemdheden Megan Batoon en Jo Franco de wereld over om jaloersmakende reizen te maken. Zo reist het trio af naar Mexico waar ze slapen in een appartement dat de vorm heeft van een slang. Ook verblijven ze in een iglo in Finland en gaan ze naar een bijzonder huis in Alaska waar alles draait om het licht. 

The World's Most Amazing Vacation Rental is te zien op Netflix

The World's Most Extraordinary Homes
Caroline Quentin en Piers Taylor reizen de wereld rond op zoek de meest bijzondere woningen. In het tweede seizoen brengen ze een bezoek aan het Hemeroscopium in Madrid. Een woning dat is ontworpen door het Spaanse architectenbureau Ensamble Studio en waar ze het brutalisme nieuw leven inblazen. De woning bestaat vrijwel volledig uit beton. 

The World's Most Extraordinary Homes is te zien op Netflix

Op zoek naar meer inspiratie? 
Een opruimcoach hoeft al lang niet meer fysiek langs te komen, die kan ook via de televisie je huis binnen wandelen. Bijvoorbeeld in de vorm van Marie Kondo, maar er zijn meer series die je helpen bij het organiseren en opruimen van je huis. Marie Kondo fans opgelet: met deze Netflix series krijg je hulp bij het opruimen van je huis

Je huis stylen
In het kostuumdrama Bridgerton met modern randje vallen ons vooral de weelderige interieurs op. Wil je de romantische stijl die doet denken aan het paleis van Versailles thuis? Wij hebben enkele tips. Zo creëer je de interieurstijl van de populaire Netflix-serie Bridgerton in je slaapkamer.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Eline Staal

Back to top