Overslaan en ga direct naar de inhoud

Badkamerdossier – alles voor de moderne badkamer


TREND 1 – slim sanitair


Omdat we meer tijd doorbrengen in de badkamer, is meer comfort hier ook welkom. De badkamermerken zitten niet stil en lanceren de ene na de andere slimmigheid. Een kleine greep luxe, nieuwe toevoegingen voor de moderne badkamer:

  • De douche-wc. Zowel Grohe als Geberit durven het aan: Europa moet ook aan de douche-wc. In Japan is dit al de nieuwe standaard geworden, een toilet dat na de boodschap je billen wast en droog föhnt. De Geberit AquaClean Mera is er al een tijdje, Grohe lanceert dit najaar zijn Grohe Sensia Arena. Het is even wennen, al die foefjes bij het oudste en meest private ritueel, maar het schone gevoel dat overblijft na een douchebeurt is wat je uiteindelijk onthoudt.
  • De nieuwste douche van Grohe, de Rainshower Smart Control, vindt de bediening van de douche opnieuw uit. Een intuïtieve bediening met drukknoppen waarmee je in een keer de straal en het volume regelt. Verschillende stralen voor elk moment en een extra brede, ovale douchekop waar je hele lichaam onder past. Vorig jaar al lanceerde Grohe een douchecabine die door middel van muziek en gekleurd sfeerlicht je beleving, de F-digital Deluxe-serie.
  • Om het voor de dames wat makkelijker te maken je benen te scheren onder de douche, heeft Geesa een voetensteun ontwikkeld die je kunt bevestigen op de gewenste hoogte. Een handig steuntje om je benen op te zetten zodat je er makkelijk bij kunt, en door het antislipprofiel glijdt je voet niet weg. Typisch gevalletje: waarom heeft niemand dit eerder bedacht?
Boven: de Geberit AcqueClean Mera douche-wc. Onder: de luxe douche Rainshower Smart Control van Grohe; de handige voetsteun voor onder de douche van Geesa.TREND 2 – design badkamers


De badkamer staat los van de rest van je interieur. Veel mensen benaderen de ruimte vooral praktisch, maar het losse aspect geeft je juist de mogelijkheid om eens iets heel anders met de badkamer te doen. Pak uit met kleuren, behang, bijzondere tegels of op maat gemaakte meubels. Op het gebied van tegels zien we steeds vaker dat designers worden ingeschakeld om een bijzondere collectie te ontwerpen voor een gevestigd tegelmerk. Het Italiaanse merk Mutina heeft een lijst designercollecties waar je u tegen zegt, zoals de nieuwe collectie Puzzle van het ontwerpduo Barber & Osgerby. In Milaan werden we dit jaar ook blij verrast door de collectie Plumage van Cristina Celestino voor Botteganove. Met dit soort bijzonder tegelwerk creëer je onmiddellijk een eyecatcher in een ruimte.

Boven: Puzzle van Barber & Osgerby voor Mutina; Plumage van Cristina Celestino voor Botteganove. Onder: ook Bisazza slaat de handen in een met grote namen als Marcel Wanders, Nendo en voor deze collectie cementtegels India Mahdavi.

TIP 1: mozaïek ziet er erg leuk uit, maar is veeleisend in onderhoud. Kijk maar hoeveel voegen er tussen al die kleine tegeltjes en steentjes zitten, die moeten allemaal schoongemaakt worden. Grote vlakken betekent minder onderhoud.
TIP 2: nieuwe technieken maken het mogelijk om natuursteen na te bootsen op hele oppervlakken. Merken als Ceasarstone (o.a. via Intercodam) en Cosentino produceren nieuwe soorten steen die op maat besteld kunnen worden in een naadloos vlak. Bovendien hebben ze de look van natuursteensoorten zoals bijvoorbeeld marmer, maar dan met het gebruiksgemak en de onverwoestbaarheid van composiet.
TIP 3: de nieuwe collectie Artis Colors van Villeroy & Boch is uitgevoerd in een kleurenpalet met 16 kleuren ontworpen door de Deens ontwerpster Gesa Hansen, geïnspireerd door de seizoen in Parijs.

Boven: Ceasarstone lijkt op marmer, maar is een stuk vriendelijker in het gebruik. O.a. verkrijgbaar via Intercodam. Onder: Gesa Hansen ontwierp een kleurenpalet voor de Artis Color collectie van Villeroy & Boch, geïnspireerd door haar huidige woonplaats Parijs.TREND 3 – badkamer indeling


Om alles uit je badkamer te halen in een slimme indeling belangrijk. Vaak is de ruimte namelijk beperkt. Toch is het de moeite waard om te kiezen voor een bad als de ruimte het toelaat. Het is een meerwaarde voor je huis en met een gezin met kinderen natuurlijk heel handig, maar het geeft ook een gevoel van luxe en rust. Hetzelfde geldt voor licht en ventilatie. Die maken dat de ruimte prettiger aanvoelt en vormen dus de basis van een fijne spa aan huis. Ben je niet gezegend met een raam, denk dan eens aan een daklicht of reflecterende oppervlakten en grote spiegels om de ruimte te maximaliseren. Zwevende meubels geven ook een gevoel van ruimtelijkheid en zijn dus een aanrader. Daarbij zijn ze makkelijk met schoonmaken: geen lastige hoekjes en je veegt er zo even onderdoor.Zwevende meubels geven een badkamer meer ruimtelijkheid. Foto rechts van Gorta Yuuki, links Bowl van Arik Leby voor Ibani.

>> De 6 meest gemaakte fouten in de badkamer

INSPIRATIE VERSCHILLENDE BADKAMER STIJLEN
1. Grafisch
Boven: Retail Design; Hotel C.O.Q. Parijs. Onder: hotel Bachaumont Parijs; beeld via Archilovers.


2. Crispy white


Boven rechts: witte villa in Deia op Mallorca - foto Greg Cox. Onder: appartement van Emanuel De Bayser in Parijs - foto Marc Seelen.


3. Boho-chic
Boven links: beeld Marc van Praag. Onder rechts: beeld via whiitelist.com


4. Classic fantastic


Boven: Drummonds bad van gietijzer. Onder: badkamer in het huis van Maria Ousseimi in Beirut en Nicolas Schuybroek in Parijs - foto's Stephan Jiulliard.


>> Inspiratie voor een romantische badkuip

Nu in Residence: shop de mooiste nieuwe badkamerproducten in deze 4 stijlen.

Back to top