Overslaan en ga direct naar de inhoud

Tien keer kleurrijke inspiratie voor je woonkamer

Woonkamer in Italië
Fotografie Helenio Barbetta/Living Inside.

Willen we niet allemaal zo nu en dan onze woonkamer een complete make-over geven? Residence geeft inspiratie voor een compleet nieuwe look.

1. De kitscherige kant van Angela Missoni

Boven de vintage bank hangt het lichtobject Neon Life van Tracey Emin met daarnaast een portret van Bruno Ragazzi en rechts een schilderij van George Condo. De vintage fauteuils zijn opnieuw bekleed met stof van Missoni. Een foto uit de bijna minimalistische villa van Angela Missoni.

Woonkamer in Italië
Fotografie: Fabrizio Cicconi / Living Inside | Tekst: Marzia Nicolini | Tekstbewerking: Sylvia Emonts

2. Oranje boven in Portugal

De woonkamer van Jardim das Amoreiras House. Een stadsappartement van vier verdiepingen, ontworpen door Maison Amarande-designer Laurence Beysecker.

Woonkamer in Portugal
Interieurdesigner: Laurence Beysecker / Maison Amarande | Architect Pedro Carrilho | Fotograaf: Francisco Nogueira | Tekst: Roel Janssen

3. Een Iers huis met twee gezichten

Persoonlijker kan de woning van Róisín Lafferty in Ierland niet worden. Iedere ruimte heeft een eigen uitstraling, zo ook de woonkamer. Daar zie je een antieke kast en waanzinnige lamp. 

Woonkamer in Ierland
Fotografie Ruth Maria Murphy/Living Inside | Tekst Marzia Nicolini | Tekstbewerking Sylvia Emonts.

4. California dreamin' 

De woonkamer met een bank van Ralph Pucci uit het huis van interior designer Bill Stewart en zijn man Joseph Gyori uit Los Angeles. Lampen van Tommy Passinger en salontafels uit de jaren zeventig van Gabriella Crespi. Het tapijt is van Starck.

Woonkamer in Los Angeles
Fotografie: Birgitta Wolfgang Bjørnvad / The Sisters agency | Tekst: Julia Mincarelli | Tekstbewerking: Sylvia Emonts.

5. Appartement in Mantova

Het verbouwen van dit appartement in Mantova was als het openen van een geschiedenisboek. Onder elke laag pleister en verf kwam een nieuw tijdperk tevoorschijn. Op de schouw en tegen de muur rechts staan kunstwerken uit de serie Italian Renaissance van de uit Mantova afkomstige fotograaf Giuseppe Gradella. In de hoek staat een prototype van een lamp van plexiglas uit 1951. De bank is maatwerk, de fauteuil vintage.

Woonkamer in Italië
Fotografie Monica Spezia/Living Inside | Tekst, styling en productie Laura Taccari | Vertaling Lucia Ciccioli | Tekstbewerking Sylvia Emonts

6. Kleur in Oostenrijk

In het appartement van Christine Seidl gaan geometrische vormen hand in hand met fluweel barok, botanische prints en Oostenrijks antiek. Kwestie van een goede smaak en laten zien wie je bent. De inrichting is geïnspireerd op de geometrische prints en uitgesproken kleurcombinaties van de Britse interieurontwerper David Hicks. De op maat gemaakte boekenkast van hout en staal met poederroze planken is een eigen ontwerp.

Barokke bank
Fotografie: Monica Spezia/Living Inside / Tekst: Marzia Nicolini / Tekstbewerking: Louël de Jong / Architect: Anna Fabro Studio Morigi 9

7. In dit appartement draait alles om de kleur groen

Een lichte, groene woonkamer met banken van Cappellini en Designers Guild zie je in het huis van Liza in Londen. De marmeren Tulip-tafeltjes van Eero Saarinen voor Knoll. Op de voorgrond de Diamond Chair van Harry Bertoia voor Knoll. De vloerlamp is een ontwerp van Serge Mouille, de kroonluchter is vintage.

Woonkamer in Londen
Fotografie: Rei Moon/Moon Ray Studio/Living Inside / Tekst: Sylvia Emonts

8. Een loft in New York City

Eigenzinnig, excentriek, sexy en zelfs een tikje onaards. Deze loft in New York is de creatieve speeltuin van Gabriel Hendifar en Jeremy Anderson, alias Apparatus. Maar het is ook hun thuis. De met grijze stof beklede banken zijn van Milo Baughman, de salontafel en de kast met palinghuid op koperen poten rechts zijn ontwerpen van Hendifar. Het 'beeld' op de messing voet is een van de twee drankenkastjes uit een jachthut in Maine.

Loft in New York
Fotografie: Manolo Yllera / Photofoyer / Tekstbewerking: Sylvia Emonts

9. Wegdromen in een middeleeuwse Franse woning

In een middeleeuws dorp in Frankrijk vind je dit prachtige huis van Elise Pioch. De fluwelen fauteuils zijn achtergelaten door de vorige bewoners en op de salontafel staat een vaas van Maison Balzac.

fluwelen fauteuils zijn achtergelaten door de vorige bewoners. Op de salontafel staat een vaas van Maison Balzac.
Fotografie: Eugeni Pons / Vega Mg | Styling: Patricia Ketelsen | Tekst: Kurt G. Stapelfeldt | Tekstbewerking: Sylvia Emonts

10. Een modieuze woning in Londen

Dit is de woonkamer van tweelingbroers Dean en Dan met de schoorsteenmantel van Rosa Perlino-marmer. Rechts op de vloer een verzameling werken die de broers door de jaren heen op rommelmarkten en in antiekwinkels kochten. De stoelen zijn van Ignazio Gardella, de bank is een ontwerp van Cini Boeri voor Arflex en werd bekleed in fluweel van Jane Churchill. De console is van Dimore Studio. 

Woonkamer in Londen
Fotografie: Paul Raeside/Living Inside Tekst: Paola van Dam

INSPIRATIE

Back to top