Overslaan en ga direct naar de inhoud

Interieur ontwerper Mina Abouzahra geeft haar interieurtips voor de ramadan

Mina Abouzahra door Pim Top.
Mina Abouzahra door Pim Top.

Begin april is de ramadan, de islamtische vastenmaand begonnen. Het einde wordt begin mei gevierd tijdens het Suikerfeest. Interieur ontwerper Mina Abouzahra geeft Residence haar tips voor deze feestelijke maand.

Hoe vier jij de ramadan dit jaar?
“Ik vier alle feestdagen heel erg graag. Ik vind het fijn om bijzondere momenten te markeren, dus dat doe ik graag met mijn familie, vrienden en geliefde. Het bestaat voornamelijk uit lekker eten, want liefde gaat toch echt wel door de maag bij mij.”

Wat betekent deze periode voor jou?
“Een periode van louteren, connectie, reflectie en liefde.”

Wat is volgens jou de trend voor op tafel tijdens het Suikerfeest?
“Ik denk dat het al een tijdje belangrijk is gezonde ingrediënten te gebruiken. Denk daarbij aan kokosbloesemsuiker en dadels als zoetmaker. Smeltbloem en boekweitmeel om dingen mee te bakken.”

Het project One Square Meter Berber, Midden- Atlas in Marokko, 2019.
Het project One Square Meter Berber, Midden- Atlas in Marokko, 2019.

Wat zet jij op tafel dit jaar?
“Een mix van mooi keramiek, porselein en houten schaaltjes die ik in de loop der jaren heb verzameld. Allemaal in verschillende vormen. Veel komen uit Marokko, zoals Tamegroute aardewerk. Maar ik heb ook moderne items van bijvoorbeeld Eva Crebolder en antieke schaaltjes met gouden randen. Uiteraard staat er een bos met de mooiste bloemen die ik kan vinden op tafel.”

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

En het eten?
“Op dit moment ben ik helemaal verslaafd aan de geroosterde bloemkool van Merijn Tol. Dat is een goede vriendin van mij en zij heeft kookboeken gespecialiseerd in de Arabische keuken.”

Wat is jouw tip voor een feestelijk gedekte tafel?
“Ik gebruik altijd exclusieve ingrediënten en maak lekkere dips. Mooie olijfolie, fleur de sel, bijzonder brood en mooie servetten. Ook maak ik zelfgemaakte puntpaprika’s met harissa en hangop van geitenyoghurt met gepofte knoflook en aubergine. Smikkelen maar!”

Meer lezen over de Amsterdamse Tukker met Marokkaanse roots Mina Abouzahra? We spraken haar eerder al.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top